Sizi Arayalım

Aşağıdaki iletişim formunu doldurarak, yurdışı eğitim danışmanlarımızın sizinle iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.

Vazgeç
Ara

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da yüksek lisans eğitimi alabileceğiniz okullarımız

Almanya için 27 üniversite bulundu
Short By
Short By Author
Short By Offer
Short By Category
Price Range
Price :

Macromedia University Of Applied Sciences

  • Münih, Berlin, Stuttgart, Frankfurt, Freiburg, Köln, Hamburg, Leipzig
  • Almanya

Almanya'da Yüksek Lisans

Almanya'da Yüksek Lisans Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Almanya Hakkında Genel Bilgi
Almanya federal parlamenter bir cumhuriyet olup nüfusu yaklaşık olarak 82 milyon civarındadır. Bir orta Avrupa ülkesi olan Almanya; Belçika, Hollanda, Fransa, Avusturya, İsviçre ve Polonya gibi gelişmiş ülkelere komşudur. Dünyanın üçüncü büyük ekonomisine sahip olan Almanya, aynı zamanda turistik destinasyonları ile ilgi görür. Avrupa ülkeleri içerisinde nüfusu en kalabalık ülkelerinden biri olarak kabul edilir. Almanya, ABD’den sonra en fazla göç alan ikinci ülke durumundadır. Toplamda 16 ayrı eyaleti bulunan Almanya, Orta Avrupa’nın ılıman iklim kuşağındadır. Avrupa Birliği ülkeleri arasında gerek kalabalık nüfusu gerekse de ekonomik gelişimiyle lider konumdadır.

Eğitim ve öğretim, bilim ve teknolojileri kullanımı açısından da lider pozisyonda olan Almanya’nın üniversite eğitim sisteminde iki temel yapı bulunur. Bunlar; akademik ve araştırma yapılı üniversiteler ila uygulamalı eğitim veren üniversiteler biçimindedir. Ayrıca Almanya’da tarihi yapıtların özgünlüğü bozulmadan bugüne dek büyük ölçüde korunmuştur. Yine turizm açısından cazip olan enternasyonal fuarlar, ülkenin ticari gelişimine önemli bir katkı sunar. Almanya; tarihi dokusu, kültürel yapısı, modern ve kasaba yaşamını içerisinde barındıran yerleşim alanlarıyla Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biridir. Aynı zamanda köklü tarihi, sanatı ve doğası ile keşfedilmeye değer bir yerdir.

Almanya'da Yüksek Lisans
Almanya’da eğitim almak dünya çapında pek çok öğrencinin idealleri arasındadır. Almanya üniversiteleri, eğitim kalitesi açısından elit düzeydedir. Bunun yanı sıra Almanya’daki birçok üniversite dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alır. Dünya ortalamalarında ve üzerinde Almanya üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin iş yaşamlarında kariyer çıtalarını yükseltmeleri olağandır.

Lisans, yüksek lisans veya doktora derecesinde Almanya’nın tercih edilmesinin başka bir sebebi ise bölgenin her açıdan güvenli olmasıdır. Diğer ülkelerle kıyaslandığında gerek kırsal alanlarda gerekse de şehir merkezlerinde son derece güvenli olduğu için tercih edilir. Ayrıca Almanya’da eğitim aldığınızda üniversite sayısı fazla olduğundan çok çeşitli bölümlerle karşılaşabilirsiniz. Bu sebeple kişisel ilgi ve çalışma alanlarınıza uygun çeşitlilikte eğitim programlarını bulabilirsiniz.

Farklı dillerde kurs seçenekleri ve Almanca haricinde İngilizce eğitim veren kurumlar da Almanya içerisinde ön plana çıkar. Ekonomik açıdan bakıldığında ise Almanya’da eğitim almanın maliyeti, diğer ülkelere göre çok daha uygundur. Bu durum öğrenciler için çok önemli bir konu olan yaşam maliyetlerine de olumlu olarak yansır. Ayrıca eğitim alırken çalışma fırsatları da mevcuttur. Ülkede yabancı öğrencilerin yarı zamanlı olarak çalışmalarına izin verilir.

Almanya Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri
Almanya’da üniversitelerin genellikle kış ve yaz dönemi olarak iki başvuru tarihi bulunur. Nisan ayında okula başlayacaklar için genellikle 15 Ocak’a kadar başvuru süresi vardır. Ekim ayında eğitime başlayacak öğrencilerin son başvuru tarihi ise genellikle 15 Temmuz tarihine kadardır.

Başvuru tarihlerini kaçırmamak adına mutlaka başvuracağınız üniversitenin tarihlerini takip etmelisiniz. Başvuracağınız üniversitenin istediği tüm belgeleri başvuru sırasında elinizde hazır bir şekilde bulundurmanız gerektiğini unutmayınız. Eksik belge ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru süreçleri Almanya üniversiteleri tarafından çoğunlukla kısa tutulur. Bu nedenle belgelerinizi hazırlamak noktasında hızlı davranmanız çok önemlidir.

Almanya Yüksek Lisans Başvuru Koşulları
Almanya’da üniversite başvurusu yapabilmek için gerekli şartlardan ilki, mezun olduğunuz okulun diplomasıdır. Üniversiteye giriş için yeterlilik belgesi, Almanya’da başvuracağınız okul için niyet mektubu, diğer başvuru koşulları arasındadır. Almanca ve İngilizce yeterlilik belgelerinizin de olması gerekir. İngilizce dil yeterliliği için genellikle TOEFL 550 ya da IELTS 6.5 sonuçları yeterli kabul edilir ama tabi ki okula göre bu değişmektedir. Almanya’daki  bir çok üniversiteler Almanca bildiğinizi de kanıtlamanızı isterler. Bunun için de başvuru koşulu olarak TestDaf ve DSH gibi belgeler istenir. TestDaf olarak bilinen üniversiteye giriş Almanca dil sınavından veya Almanca testi sınavlarından (DSH) yeterlilik belgesini sunmanız gereklidir.

Ayrıca lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için ÖSYM yerleştirme sonucuyla, dört yıllık bir devlet veya vakıf üniversitesinde okumaya hak kazanmış olmaları lazım. Türkiye'de eşdeğer bir bölüme kayıt yaptırmak.

Elbette Türkiye’den başvuracak öğrencilerin vize başvurusunda da bulunmaları gerekir. Üniversite eğitimi almak için vize başvurunuzun şartlı kabulü gerekir. Tüm bu şartları yerine getirdiğiniz takdirde başvuru koşullarını yerine getirmiş olursunuz. Yüksek lisans başvurularında lisans not ortalamanızın 2,70 ve üzeri olması beklenir. Lisanstan mezun olduğunuz bölümde yüksek lisans yapabilirsiniz.

Motivasyon ve üniversitenizde alacağınız referans mektubuna ihtiyacınız vardır. Her iki belge de başvuru aşamasında üniversiteler tarafından oldukça önemsenir. Yüksek lisans için de Almanca bildiğinizi belgeleyen sınav sonuçları gereklidir. Eğer Almanya’da lisans eğitiminizi almışsanız yüksek lisans aşamasında özel bir dil yeterliliği kriteri aranmaz. Yüksek lisans başvurularına dair koşullar, üniversiten üniversiteye değişiklik gösterebilir. Bu koşullara güncel olarak ulaşmak adına NG Global’in profesyonel danışman ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Almanya’da Hangi Şehirlerde Yüksek Lisans Okunmalıdır?
Almanya’da yüksek lisans ya da lisans düzeyinde eğitim almak isteyen yabancı öğrenciler, öncelikli tercihlerini genel olarak metropollerden yana kullanıyor. Bilindiği üzere Almanya içerisinde eyalet sistemi söz konusudur. Dolayısıyla her eyaletin kendine özgü bir takım kuralları olabilmektedir. Bu koşullar, uluslararası öğrencilerin tercihlerini doğrudan etkileyen bir faktördür.

Bavyera eyaletinde yer alan Münih şehri dünya çapında pek çok üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Münih haricinde Berlin, Stuttgart, Bonn, Hamburg, Köln, Heidelberg ve Frankfurt gibi şehirlerin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Şehir tercihi yaparken konaklama ve ulaşım maliyetlerini ya da üniversite kampüsünün şehir merkezine olan uzaklığını göz önünde bulundurmalısınız.

Almanya Üniversitelerinde Hangi Yüksek Lisans Bölümleri Popülerdir?
Almanya’da eğitim alan uluslararası öğrenciler son yıllarda malzeme mühendisliği ve yenilenebilir enerji gibi bölümleri tercih etmektedir. Yine son senelerde nano teknolojisi ve mekatronik gibi spesifik bölümler popüler hale gelmiştir. Genel anlamda yabancı öğrencilerin en çok tercih ettikleri bölümler arasında makine, endüstri, bilgisayar, elektrik, elektronik ve otomotiv gibi mühendislik bölümleri öne çıkar. Bu popüler bölümlerin yanı sıra işletme, iktisat, psikoloji, tıp, hukuk ve uluslararası ilişkiler gibi bölümler de Almanya’daki ilgi gören bölümler arasındadır.

Almanya Üniversitelerinin Sıralamadaki Yeri Nasıldır?
Almanya üniversite eğitiminde dünyadaki sıralamalarda oldukça iyi bir konumdadır. Dünyada en iyi 50 üniversitenin arasında Münih Teknik Üniversitesi’nin yer aldığı görülür. Münih Teknik Üniversitesi (TUM), Avrupa çapında en iyi teknolojisi olan eğitim kurumu konumundadır. Üniversitenin yaklaşık olarak 40 bin öğrenci kapasitesi bulunmaktadır. Bu öğrenciler arasında yabancı öğrenciler, ciddi bir paya sahiptir.

· Münih Üniversitesi (LUM), bilim ve teknoloji gibi alanlarda dünyadaki sayılı üniversitelerden biridir. 42 mezunun Nobel Ödülü aldığı üniversitenin öğrenci kapasitesi 51 bindir. Uluslararası öğrenciler, total öğrenci kapasitesinin %15’lik kısmını oluşturur. LUM dünyanın en iyi 66 üniversitesinden biridir.

· Heidelberg Üniversitesi’nin 30 bin kişilik öğrenci kontenjanının yaklaşık %25’ini uluslararası öğrenciler oluşturur. Bu üniversiteden de 27 Nobel Ödüllü araştırmacı mezun olmuştur. Heidelberg Üniversitesi, dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasındadır.

· Berlin Humboldt Üniversitesi, dünyanın en iyi 120 üniversitesi arasındadır. Üniversite özellikle sanat ve sosyal bilimler alanlarında başarı gösterir. Bu üniversiteden de 55 Nobel Ödüllü araştırmacı çıkmıştır. 33 bin kişilik öğrenci kontenjanının %15’ini yabancı öğrenciler oluşturmaktadır.

· Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT), 25 bin öğrenci kapasitesine sahip olup bu öğrencilerin ’25 kadarı uluslararasıdır. Dünya sıralamasında 107. sırada olan üniversite, 8 Nobel ödüllü araştırmacı yetiştirmiştir.

Bu tip başarı sıralamalarında üniversiteden mezun olan öğrencilerin memnuniyet oranı, iş bulma yüzdeleri, kampüs imkânları ve üniversitenin akademik yayınları ölçü olarak alınır. Söz konusu sıralamalar her sene yeniden güncellenir.

Almanya’da Ücretsiz Eğitim
Almanya'da ücretsiz eğitim sistemi bulunmaktadır. Hem Alman vatandaşları hem de yabancı öğrenciler için ücretsiz okuma hakkı vardır. Almanya'da devlet okulları ücretsizdir ve ücretsiz öğrenim verirler. Bunun yanı sıra, devlet tarafından finanse edilen üniversiteler de ücretsizdir. Bu üniversitelerde sadece kayıt ücreti ve yarı zamanlı öğrenciler için birkaç yüz Euro'luk ücret alınmaktadır.

Ancak, özel okullar ve bazı özel üniversiteler öğrencilerden ücret alabilirler. Ayrıca öğrencilerin yaşam maliyetleri, konaklama ve yemek ücretleri gibi giderleri kendileri karşılamak durumundadırlar.

Almanya'da eğitim sistemi geniş kapsamlı ve yüksek kaliteli bir eğitim sunar. Hem ücretsiz okuma hakkı hem de yüksek öğrenimdeki düşük maliyetler, Almanya'yı uluslararası öğrenciler için popüler bir eğitim hedefi haline getirmiştir.

Almanya'da üniversitelerde lisans ve yüksek lisans eğitimleri ücretsizdir. Almanya'daki devlet üniversiteleri, ücretsiz eğitim sağlamaktadır ve tüm dünya vatandaşlarına açıktır.

Üniversiteler öğrencilerden sadece birkaç yüz euro tutarında bir sembolik ücret talep etmektedir. Bu ücret, öğrencilerin bazı hizmetlerden faydalanabilmesi için ödemesi gereken bir ücrettir. Örneğin, bu ücret, yemekhane, kütüphane ve spor salonu gibi hizmetleri içermektedir. Ancak Almanya'da üniversitelerde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin belli bir seviyede Almanca bilmeleri gerekmektedir. Bu nedenle, yabancı öğrencilerin Almanca dil yeterlilik sınavlarına girmesi gerekebilir. Ayrıca, bazı programlarda da İngilizce dil yeterliliği aranmaktadır.

Özetle Almanya'da devlet üniversitelerinde lisans ve yüksek lisans eğitimleri ücretsizdir ve tüm dünya vatandaşlarına açıktır. Ancak öğrencilerin belli bir dil yeterliliği seviyesine sahip olmaları gerekmektedir. Güncel fiyat bilgisi için NG Global ile iletişim kurmanız yeterlidir. 

Sık Sorulan Sorular
Almanya’da Konaklama Olanakları Nelerdir?
Almanya’da yüksek öğreniminize devam ederken üniversiteye ait yurtlarda konaklayabilirsiniz. Üniversite yurtları genel olarak 2 ya da 3 kişiliktir. Duruma göre devlet yurtlarına yerleşirken bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz. Yurt başvurularınızı kabul süreci içerisinde yapmanız gerekir. Diğer yandan ortak oturma evleri, hosteller, aile evleri ya da özel yurtlar da konaklama için diğer opsiyonlar arasındadır. Yurtta kalmak, hem çok daha güçlü sosyal ilişkiler kurmak hem de ekonomik açıdan cazip bir seçenek olarak kabul görür. 

Almanya’da Yaşam Giderleri Nasıldır?
Almanya’da bir öğrenci olarak yaşıyorsanız, bulunduğunuz şehrin yaşam giderleri noktasında temel belirleyici olduğunu bilmelisiniz. Özellikle Münih ve Frankfurt, Almanya’nın en pahalı şehirleri arasında kendine yer bulduğu için yaşam giderleri öğrenciler için görece zorlayıcı olabilir. Öğrenciler için aylık ortalama yaşam harcaması 800-1300 Euro aralığındadır. Bu tutar, konaklama, ulaşım, yeme-içme ve diğer sosyal harcamaları kapsar. Bunların dışında kişisel ve özel harcamalarınız, elbette bu gider kalemlerini önemli oranda artırır.

Almanya Üniversitelerinde YÖK denkliği Var mıdır?
Almanya üniversiteleri içerisinde YÖK denkliği söz konusudur. Bu durum hemen hemen tüm Almanya üniversiteleri için geçerli bir durumdur. Dolayısıyla diplomanız konusunda herhangi bir bürokratik problemle karşılaşmazsınız. Almanya’da edindiğiniz master belgeniz, ülkemizde de yüksek lisans diploması olarak kabul görür.  Ancak siz yine de eğitiminize başlamadan önce YÖK denkliği konusunda ilgili üniversitenin bir istisna olup olmadığını denetlemelisiniz.

Danışmanlık Firmasının Başvuruda Bana Katkısı Neler Olabilir?
Başvuru sürecinizi NG Global gibi deneyimli ve profesyonel bir danışmanlık firması ile taçlandırmak, hata payınızı sıfıra düşürür. Seneler boyunca yurt dışı eğitim alanında deneyim sahibi olmanın verdiği avantajla, çok daha hızlı ve eksiksiz bir başvuru sürecine dahil olabilirsiniz. Nitelikli bir başvuru dosyası, kabul edilme olasılığınızı olumlu yönde etkileyecektir.

Başvuru sürecinde oluşabilecek tüm sorunlara karşı yanınızda profesyonel danışmanların yarattığı güvene sahip olursunuz. Ayrıca, tüm bu sorunların çözümünde asla zaman kaybetmezsiniz. Ne yazık ki basit gibi görünen küçük detaylar nedeniyle pek çok öğrenci, başvuru dönemlerinin sonunda hüsrana uğrayabiliyor. Dosyanızdaki tüm detaylara sizin yerinize hakim olan profesyonellerle çalışmak, Almanya’da üniversite okumak isteyen Türk öğrenciler için müthiş bir avantaj yaratmaktadır. NG Global ile siz de bu ayrıcalıkların bir parçası olabilirsiniz!

İtalya'da ücretsiz üniversite ve burs imkanı!

İtalya'da Burs Garantili ve Ücretsiz Eğitim Fırsatı!
İtalya’da İngilizce ve İtalyanca dillerinde, lisans ve yüksek lisans programları için şimdi başvurun, burs garantili ücretsiz eğitim fırsatından yararlanın.

Sizi Arayalım

Sizi Arayalım

Aşağıdaki iletişim formunu doldurarak, yurdışı eğitim danışmanlarımızın sizinle iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz.